Call us Call Us (111) 234 - 5678

21/B, London Campus British Road,Birmingham, UK

Blog

Junibacken – Utställning med lek i fokus

När man hör ordet Junibacken tänker man direkt på Madicken, denna vilda och glada lilla flicka, skapad av Astrid Lindgren. Det är just med Astrid Lindgren som sagan om Junibacken startar. Initiativtagaren till Junibacken, Staffan Götestam, tyckte att muséer var väldigt trista när han var liten så han hade en tanke att bygga något annorlunda […]

Läs Mer

Wanås konst – Internationell samtidskonst

Sveriges internationella skulpturpark ligger i Wanås i Skåne och drivs av Stiftelsen Wanås utställningar. Det är ett centrum för lärande och konst där det skapas internationell samtidskonst av konstnärer från hela världen. Idag finns här ungefär 70 konstverk som är skapade specifikt för Wanås konst och konstverken är inriktade mot skulptur och installation. Inledningsvis lade […]

Läs Mer

Framstående finsk design

Helsingfors är inte bara Finlands huvudstad utan även världens designhuvudstad. 2012 fick staden den utnämningen och det är absolut ingen tillfällighet med tanke på de många internationellt erkända kreativa skapelserna och den färgglada, mångfaldiga och innovativa finska designen.

Läs Mer

Risfjells sameslöjd – samisk kultur och hantverk

I samhället Vilhelmina i södra Lappland finns Risfjells sameslöjd. Företaget bildades 1980 av Sven-Åke Risfjell och hans fru Doris. De arbetar med den sydsamiska traditionen och sameslöjd.  Verksamheten utgörs av butiken, ett galleri och ett museum. I museet finns det samlingar av gammal samekonst och sameföremål och i butiken kan man köpa äkta sameslöjd tillverkad […]

Läs Mer

Vandalorum – Muséet för konst och design

Mellan åkrarna utanför Värnamo i Småland ligger Vandalorum, ett museum där de främsta produktionerna inom design och konst möts och visas. Vandalorum är ett levande museum som visar tio till femton olika utställningar årligen av de främsta konstnärerna och formgivarna från såväl Sverige som från den internationella arenan.

Läs Mer

Glasriket – ett gränsöverskridande produktionsmecka

Glasriket är ett område i Småland där man formaliserat och etablerat ett samarbete mellan ett flertal kommuner och ett flertal glasbruk.

Läs Mer

IKEA-Museum

Föreställ dig att du är ute på en resa runt jorden. Du kommer då att träffa många människor från olika länder

Läs Mer

RIAN – Designmuseum

Någonting som angår alla på ett eller annat vis är ändå design. Därför brinner många människor för att få berätta om och visa hur roligt och intressant det är.

Läs Mer

Artipelag, konst och designmuseum i unik miljö

Konst, Aktiviteter och skärgård. Muséets namn är en hopslagning av Art, Activities och Achiphelago.

Läs Mer

Hemsö Fästning – en utställning hämtad från det kalla kriget

Ångermanälvens mynning i Bottenviken räknades som en mycket strategiskt viktig plats från början av 1900-talet och fram till kalla krigets slut.

Läs Mer