Skapa en harmonisk känsla för alla på kontoret genom att inreda i en stilren skandinavisk design. 

Inred kontoret i skandinavisk stil

Att inreda ett kontor kan för några kännas som ett väldigt roligt projekt medan andra kan ha svårt att veta i vilken ände de ska börja. Oavsett vilken känsla du känner inför detta inredningsprojekt, så bör du tänka på att det viktigaste är att skapa en miljö där du och dina kollegor ska trivas i under de långa arbetsdagarna. Du kan hitta skandinaviska inredningsstilar lite överallt, allt från kontorshotell Göteborg till olika hemmakontor.

En skandinavisk design definieras världen runt som en stilren, klassisk och ljus design.

Denna minimalistiska stil brukar oftast tilltala en stor majoritet av människor, då den brukar upplevas som väldigt naturlig och harmonisk för ögat. Något som kan passa både din och dina kollegors inredningsstilar, där ni tillsammans skapar en gemensam arbetsmiljö som inte sticker någon för mycket i ögonen. När du inreder kontoret bör du även tänka på att alltid ha fria ytor runtomkring inredningen som gör det enkelt för er att kunna röra er runt kontorsytan smidigt. En för kompakt kontorsyta kan leda till ökad stress i ert team och försämra den harmoniska miljön man är ute efter. 

Så, vilka färger och material kännetecknar den typiska skandinaviska inredningsstilen? Här ger vi dig lite inspiration som du kan börja kika på för att filtrera ditt letande inför ditt nya inredningsprojekt. 

Färgskala basfärger:

Du kan självklart tillsätta en eller flera accentfärger i kombination med basfärgskalan för att liva upp kontoret lite extra med en färgklick av exempelvis grönt eller blått. Kanske blir den där helbeige soffan på kontoret lite för stilren för er smak, välj en accentfärg till prydnadskuddarna som matchar fint tillsammans med soffan och resterande miljö. 

Material:

Dessa material skapar en mjuk känsla som kan uppskattas i en kontorsmiljö, du kan även inkludera gröna växter i inredningen för att skapa en avslappnad och positiv atmosfär runt dig och dina kollegor. Stilren men ändå varm design rätt igenom. 

Med dessa tips och skapande av skandinavisk inredningsstil på kontoret kan trivseln på arbetsplatsen öka genom att skapa en mjuk arbetsmiljö som passar för alla på företaget. Börja med att göra din research och se vad som tilltalar just dig och ditt kontor inom denna trendiga stil. Ett tips är att skapa en moodboard med olika inspirationsbilder på inredningsstilen, som hjälper dig att få en bättre överblick igenom hela projekte