Call us Call Us (111) 234 - 5678

21/B, London Campus British Road,Birmingham, UK

Smakrik dansk design

Dansk design var med och satte Danmark på kartan och är fortfarande efter alla år en av de allra populäraste inredningsstilarna. Den typiska nordiska inredningsstilen som är både avskalad och stilren kan ses i mångas hem runt om i världen och nya spännande material och inredningsdetaljer kommer hela tiden så det är inte konstigt att stilen är ett säkert kort.Det klassiska materialet inom dansk design är trä på grund av efterkrigstidens fokus på både hållbarhet och på kvalitet.

Smakrik dansk design
Smakrik dansk design

Trä som material var perfekt för att skapa de tidlösa och hållbara möblerna som dansk design står för. När ekonomin tillät blev metall också ett vanligt inslag och kombinationen av stela stålrör och rundade former är ett klassiskt inslag i den danska designen.Utvecklingen av den danska designen var som störst under 1950 talet och Arne Jacobsen tillsammans med Hans Wegner var de allra främsta. Under åren har danska design varumärken exploderat och bland andra Normann Copenhagen, Tine K Home, House Doctor och Broste Copenhagen är favoriter hos väldigt många.Tanken bakom dansk design är att kunna skapa en föränderlig möbleringsstil genom att göra det lätt att möblera om och förändra ett rum. Den avskalade och den naturliga stilen gör det också lätt att kunna skapa en personlig touch till ditt hem genom att introducera exempelvis någon färg och med privata föremål.

Normann Copenhagen

Företaget skapar moderna och enkla produkter som också är innovativa genom att utmana det traditionella. Företaget skapades 1999 och grundarna Jan Andersen och Paul Madsen är fortfarande ägare än idag. Sortimentet består främst av lampor och tyger men även av mångsidiga möbler. Produkterna ifrån Normann Copenhagen säljs till över 80 olika länder världen över. Tillsammans med nöjesparken Tivoli lanserade Normann Copenhagen en färgsprakande och en mycket lekfull kollektion under 2018.

Tine K Home

Tine K Home

Designern Tine K förklarar stilen i sin kollektion som bohemisk, vacker och fina minnen. I sin kollektion har Tine bland annat möbler, olika textiler, heminredning och kläder. Kollektionen kompletteras med diverse fynd ifrån resor runt om i världen bland annat Indien och Vietnam. Den skandinaviska enkelheten i kombination med handgjorda föremål från olika kulturer anser Tine skapa en ordentlig stämning.

House Doctor

Tre syskon startade House Doctor år 1999, företaget satsar på belysning och på heminredning som är unik men också personlig. De satsar dock på att sortimentet ska kunna erbjuda något för alla och produkterna gör att det är lätt att mixa och matcha för att få just den personliga stil i hemmet du är ute efter. Inom inredning säljer House Doctor mer än något annat företag i Sverige inom samma bransch och idag är det ett av de allra största och ledande företagen inriktade på heminredning.

Broste Copenhagen

Med allt ifrån porslin och inredningsdetaljer till heminredning. Den nordiska naturen, de rådande trenderna och de skandinaviska traditionerna är alla exempel på olika källor av inspiration för designerföretaget som startades redan 1955.  Produkterna som skapas är menade att kunna tilltala de allra flesta och inte bara för ett fåtal människor. Kollektionen är inte bara vacker utan den är också tänkt som ett sätt att leva.